Teatrul Coquette

Teatru, arta, suflet

Turneu de teatru pentru românii din Spania – o punte între culturi și generații 2.0

Basmul Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, după Petre Ispirescu, revine în Spania pentru comunitatea românească.

O capodoperă a literaturii românești, basmul Tinerețe Fără Bătrânețe și Viață Fără de Moarte, după Petre Ispirescu se întoarce în Spania pentru a aduce magia și înțelepciunea acestui basm nemuritor în mijlocul comunității românești. Prin intermediul acestui spectacol, ne propunem să împărtășim din nou cu publicul nostru frumusețea și învățămintele adânci ale acestei legende.

Spectacolul Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, în regia lui Constantin Andrei Ionescu,își dorește să poarte publicul de toate vârstele pe tărâmurile fantastice ale basmului românesc, în care Făt Frumos pornește să găsească ceea ce niciun muritor nu a găsit vreodată – tinerețe și viață nesfârșită. În această călătorie va fi însoțit de un prieten năzdrăvan, de nedespărțit: Calul fermecat, cel înaripat.

Căutarea lui îl poartă pe meleaguri fantastice, în aventuri uluitoare în care va întâlni personaje mitice (Gheonoaia cu două capete, Zâna, Unchieșul cel Bătrân) pe care le înfrânge sau pe care le îndrăgește. Călătoria lui durează sute de ani, care trec ca o clipită. Eroul nostru reușește să biruiască orice, mai puțin dorul! Întors pe tărâmul omenesc, el descoperă că nimic nu poate să îi ostoiască dorul, căci totul s-a schimbat în lipsa lui. Totul, dar mai ales el!

Actorii Olga Delia Mateescu, Ruxandra Bălașu, Ioan Andrei Ionescu și Alexandru Făiniși, în regia lui Constantin Andrei Ionescu vor aduce și de acestă dată România mai aproape de cei plecați departe de ea.

Turneul nostru va avea loc în mai multe orașe din Spania (Palos de la Frontiera, Malaga, San Pedro del Pinatar, Valencia și Castellon de la Plana), în perioada 28 septembrie -9 octombrie oferind o experiență teatrală unică pentru românii care doresc să se bucure de spectacole de calitate în limba maternă.

Programul reprezentatiilor:

30 septembrie, Palos de la Frontera, Casa de la Cultura

1 octombrie , Malaga, Hotel Oh Nice Caledonia, BENAHAVIS, provincia Malaga (Urb. Bel Air, Calle Hinojo, S/N 29679)

5 octombrie, San Pedro del Pinatar,

6 octombrie, Castellon de la Plana, Teatro Raval

7 octombrie, Valencia, Centro Arrupe

Prin intermediul acestui spectacol creat cu multă dăruire și bucurie, ne propunem să aducem povestiri autentice, umor și emoție pe scenă, construind astfel o legătură specială cu publicul nostru.

Cu acest turneu, ne dorim să oferim ca și la prima ediție o platformă pentru întâlniri intergeneraționale și dialog cultural. Teatrul are puterea de a conecta oameni și de a reflecta complexitatea experiențelor umane. Astfel, dorim să încurajăm discuțiile și schimbul de perspective între generații si culturi diferite, oferind o modalitate inedită de a explora subiecte relevante pentru comunitatea noastră.

Spectacolul face parte dintr-un proiect finanțat de Guvernului României prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Multumim partenerilor nostri din Spania pentru ca au facut posibila intalnirea cu publicul roman din diaspora: Asociatia Romanilor Intreprinzatori din Andalucia, Federatia Asociatiilor de Romani din Andaluzia, Asociatia ACORAMAR, Institutul Hispano-Roman, AROVA.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

informatie

Această înregistrare a fost postată la 21 septembrie 2023 de în Fără categorie.